23948sdkhjf

Kemijätte medlem i svensk plattform

Västsvenska Kemi- och Materialklustret har tagit in kemikoncernen Basf som ny medlem.

Klustret arbetar för en fossilfri region och tillväxt i Västra Götalandsregionen och är starkt involverat i utvecklingen av den svenska industrins övergång till hållbara material.  

– Att vara med i klustret gör det möjligt för Basf att fördjupa vårt arbete för en grundläggande omställning i branschen som helhet, säger Mark Meier, vd för Basf Nordic/Baltic. 

I klustret samverkar aktörer från näringslivet, akademin och det offentliga med ambitionen att bidra till en fossilfri region och tillväxt i hela Västra Götalandsregionen. Västsvenska Kemi- och Materialklustret driver bland annat den tioåriga satsningen Klimatledande Processindustri, som leds av Rise och Johanneberg Science Park, vars vision och syfte är att regionen ska gå från att vara en fossilberoende industriregion till en region där industrin är världsledande inom produktion av kemikalier, material och drivmedel baserade på förnybara och återvunna råvaror.

Satsningen Klimatledande Processindustri finansieras av medlemmarna i klustret, Västra Götalandsregionen och Vinnova. 

Basf:s medlemskap går i linje med bolagets globala hållbarhetsmål där en målsättning är att bolaget ska minska CO2-utsläppen med 25 procent till 2030 (jämfört med 2018), och vara CO2-neutrala 2050 – samtidigt som produktionen ökar.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096