23948sdkhjf

Nu kommer frukten på plastpall

Everfresh börjar leverera frukt och grönt på returpall av plast i stället för den traditionella träpallen.

Everfresh levererar cirka 55 000 pallar med frukt och grönt till Coops 800 butiker i hela landet varje månad. Att lasta på plastpall sparar cirka 50 ton CO2e, enligt Everfresh.

 – Klimatfrågan är en av vår tids allra viktigaste utmaningar. För oss är det en självklarhet att göra allt vi kan för att bidra till en mer hållbar matkonsumtion. Att byta till mer klimatsmarta pallar är därför en naturlig del av vår strategi, säger Dragisa Jovanovic, projektledare på Everfresh.

Arbetsmiljön för chaufförerna blir bättre och ger också bättre och enklare hanteringen. Pallarna kan återanvändas och vara del i ett cirkulärt system.

– Med pallarna blir arbetsmiljön mer hälsosam för chaufförer, terminalarbetare och butiksmedarbetare eftersom SRS pallar inte avger damm och träflis, säger Peter Rosendahl, transportchef på Coop Sverige.

Pallarna kan spåras genom RFID-taggar som Everfresh läser av. På så sätt vet de alltid var varje pall befinner sig och hur många pallar som flödar ut och in per dag. Intentionen är att framåt öka spårbarheten för all frukt och grönt som är lastad på pallen, vilket är värdefullt när efterfrågan på spårbarhet ökar kraftigt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Panta salladsskålen? Appsolut!
Framtidens bioplast baserad på fågelfjädrar?
Ersättning för kommunernas förpackningsinsamling: Så blir den
Stena Recycling redo för mer elektronikplast
Metaller förbränns för att skapa el, kan sedan återvinnas
Byggare startar avfallsråd
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.109