23948sdkhjf

Förnybar burk för fuktbevarande kosmetika

Finska kosmetikaföretaget Lumene och finska materialinnovatören Sulapac har samarbetat i ett förpackningsprojekt för två av Lumenes mest populära hudvårdsprodukter. Vetenskaplig utveckling och testning har pågått i fyra år och äntligen är en produkt klar för marknaden, menar de.

–  Hittills har den största utmaningen med att använda biobaserat material i burkar varit den snabba avdunstningen av fukt, vilket är anledningen till att det inte har ansetts vara en fungerande lösning för vattenbaserad kosmetika. Genom denna pilot har vi gjort en framtidsinvestering för innovation inom kosmetikaindustrin, säger Essi Arola, chef för forskning och utveckling, Packaging, på Lumene.

Produkterna kommer att förpackas i Sulapac-burkar gjorda av FSC-certifierade träråvara som tas från industriella sidotrömmar och växtbaserade material. Innerfodret i burken består enligt företagen av världens första barriärteknologi för kosmetika tillverkad av ett industriellt komposterbart material. Innerfodret skyddar den känsliga kosmetikaprodukten och efter användning bryts det i kontakt med naturliga mikrober ned utan att lämna några spår efter sig.

Sulapacs designfilosofi är att efterlikna naturen. På samma sätt som en träbit av samma storlek som lämnas kvar i skogen, kan Sulapacs burk brytas ner av naturligt förekommande mikroorganismer till koldioxid, vatten och biomassa.

– Lumene är ett ikoniskt finskt varumärke med ambitioner att expandera internationellt. Vår filosofi om att respektera naturresurser och ett starkt vetenskapsbaserat förhållningssätt matchar varandra. Sulapacs uppdrag är att rädda världen från plastavfall, och vi behöver likasinnade, målinriktade varumärken och företag som följer med oss ​​på denna resa. Kraftfulla varumärken pressar också beslutsfattare att investera i lagar och förordningar, som stödjer den utbredda utvecklingen och anammandet att hållbara lösningar som ersätter plast, påpekar Dr. Suvi Haimi, VD och medgrundare av Sulapac.

Produkterna kommer att finnas internationellt på Lumenes webbutik och i utvalda butiker i Finland.

Är ni intresserade att lära er mer om Sulapacs innovationsskapande förpackningsmaterial? Då ska ni inte missa chansen när Sulapacs Ami Rubenstein kommer till Stockholm och Pack Point Nordic den 5 maj i Stockholm!

Ami Rubenstein är Deputy CEO för Sulapac och kommer att berätta om hur detta innovativa förnybara och formsprutbara material kan användas för förpackningar. För mer information och anmälan besök: packpointnordic.se

Se mer om eventet Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095