23948sdkhjf

PCR-innehåll som standard

Berry Superfos går nu ut och erbjuder möjligheten att använda PCR-innehåll (post-consumer recycled material) i en rad av deras bästsäljande förpackningslösningar för icke-livsmedelsprodukter.

Flera av Berry Superfos befintliga och vanligaste serier av industriella förpackningslösningar kan nu fås i utförande med 50 % PCR (post-consumer recycled material) som standard. PCR är återvunnen plast från avfallsströmmar som t ex hushållsavfall.

Förpackningarna är samtidigt en monomateriallösning, vilket betyder att hinkarna tillverkas av endast ett material – i detta fall polypropen (PP).

– Företag som väljer en förpackningslösning som innehåller PCR till sina produkter bidrar till utvecklingen av den cirkulära ekonomin. Detta sparar jungfruligt material, och efter användning är förpackningen avsedd att ingå i återanvändningsströmmen för PP igen. Och det är ju tydligt något som många konsumenter tycker är viktigt idag, säger Hanne Bloch, regiondirektör för Berry Superfos nordiska region.

Möjligheten till 50 % PCR gäller för följande av Berry Superfos produktserier: SuperCube Rectangular, SuperLift, SuperLift Extra, Hobbock och Paintainer, slitstarka, platsbesparande och användarvänliga förpackningslösningar för icke-livsmedelsprodukter både för B2B och B2C.

– 50 % PCR för våra populäraste serier är en del av Berry Superfos fokus på innovation och utveckling mot en mer cirkulär ekonomi. I mer än ett årtionde har vi utvecklat och producerat skräddarsydda förpackningslösningar med PCR-innehåll till olika användningsområden, såsom färg, ytbeläggningar, byggmaterial, vägsalt, gödsel och andra icke-livsmedelsprodukter. Vi är glada över att ett växande antal av våra kunder visar intresse för att byta till förpackningar med PCR-innehåll, så att vi nu också kan erbjuda PCR-innehåll som standard, säger Hanne Bloch.

Berry Superfos understryker att alla hinkar med återvunnet PCR-material har samma höga kvalitet och användarvänligheten som hinkar med traditionella jungfrulig plast. De kan till exempel dekoreras med In-Mould Labelling. Och väljer man den nya lösningen med PCR, kan man med fördel dela den informationen på förpackningen och informera slutanvändaren om att förpackningen innehåller återvunnet material.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11