23948sdkhjf

Förpackningskonferens bjöd på nyheter och dialog

Pack Point Nordic gick som planerat av stapeln på torsdagen och bjöd på idel nyheter från förpackningsbranschen. Varumärkesägare, branschorganisationer, återvinningsföretag och förpackningsföretag sammanstrålade för att lyfta de brännheta frågorna kring hållbarhet för förpackningar.

Arrangör var Recyclings systertidning Packmarknaden och plast stod naturligtvis i centrum när det kom till hållbarhetsfrågorna. Konferensen visade att mycket nu pågår för att komma till rätta med plasten avigsidor när det kommer till återvinning. Mycket arbete pågår i projektgrupper som inkluderar alla aktörer i värdekedjan.

FTI avslöjade också på konferensen att man inleder samarbete med Återvinningsappen Bower och Svensk Plaståtervinning att man börjar samarbete med Borealis om kemisk återvinning av plast (se separat artiklar.)

Omkring 150 deltagare på konferensen blev ordentligt uppdaterade om den senaste utvecklingen och hade möjlighet att ställa frågor till beslutsfattare både på scen och i auditoriet.

– Pack Point Nordic har verkligen utvecklats som den vision vi hade när vi startade konferensen. En årlig mötesplats i Sveriges huvudstad där beslutsfattande aktörer strålar samman för att föra aktuella sakfrågor om förpackningar framåt. Nu och säkert för en lång tid framöver kommer hållbarhet att stå i fokus för förpackningsutveckling. Det finns fortfarande mycket att göra, men vi märker nu att hela kedjan partar med varandra. Något inte minst FTI:s marknadschef Anette Löhnn intygade i sitt tal på konferensen, säger Marcus Petersson, Packmarknadens chefredaktör.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ersättning för kommunernas förpackningsinsamling: Så blir den
Stena Recycling redo för mer elektronikplast
Metaller förbränns för att skapa el, kan sedan återvinnas
Byggare startar avfallsråd
”Batteriguldet” ingen "quick fix”
Använder enbart återvunnet aluminium
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.11