23948sdkhjf

Teknik för mindre lukt från PCR

Med modulära systemet IR-Fresh vänder sig Kreyenborg mot företag som önskar en lösning på att minska odören och störande lukter i granulat och återvunnen plast från konsumentavfall, PCR.

I det första processteget värmer en infraröd modul, installerad ovanför materialbädden, materialet snabbt till plastens optimala temperaturnivå.

I processen säkerställer en kontinuerligt roterande trumma att massflödet är homogent med en definierad uppehållstid. Då rotations- och blandningselementen är integrerade i spiralerna, blandas materialet kontinuerligt i trumman med konstant utbyte. I kombination med kontrollerad uppvärmning säkerställer detta avsevärd lukteliminering, även inom en mycket kort uppehållstid.

I processteg två avlägsnas de kvarvarande luktämnena i granulaten genom en termisk-fysisk rengöringsprocess kallad IR-Fresh conditioner. Denna isolerade behållare håller materialet som ska dekontamineras vid ett temperaturintervall som är idealiskt för dekontamineringsprocessen med hjälp av en het reningsgas.

Utmärkta resultat för deodorisering och dekontaminering kan uppnås genom samverkan mellan de viktigaste processparametrarna; luftflöde, temperatur och uppehållstid.

Det modulära systemet, IR-Fresh conditioner, kan integreras som ett individuellt steg i processkedjan eller att köras som en oberoende, fristående lösning, kontinuerligt eller diskontinuerligt.

I Sverige representeras Kreyenborg av Edstroem Plastic Machinery AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344