23948sdkhjf

Järnskrot minskar koldioxidavtryck

I ett inlägg på Linkedin meddelar NG Metall att de som säljer järn och metall till deras anläggningar bidrar till ett mer klimatvänligt avtryck.

Hur går det till?

Jo, säljaren kör in på NG Metalls anläggningar, sedan väger personalen skrotet. Därefter registreras det säljaren har med sig. Kort efter görs en betalning på bankkontot.

Enligt Norsk Gjenvinning-koncernen och NG Metall finns det inget avfall, utan bara användbara råvaror. Koncernen anser att det är ytterst viktigt att omvandla skrotet till nya produkter genom att återvinna materialet.

I Linkedin-inlägget betonar företaget att koncernens jordens resurser är begränsade. Därför bör företag sälja metallen hos dem.

Enligt utträkningar hanterade koncernen 320 000 ton järn och stål under år 2021. Att återvinna metallen ger 70 procent minskning av koldioxidutsläpp jämfört med att använda sig av ny järnmalm. Det i sin tur innebär utsläpp på cirka 400 000 ton mindre koldioxid än användning av jungfruligt material.

Genom att återvinna metallen säkerställs ett mycket klimatvänligt kretslopp. Att utvinna järn och metaller ur råvaror i gruvor som sedan transporteras till energikrävande anläggningar kräver stora resurser.

Ernec Çereku har utfört beräkningarna.

Källa: NG Metalls Linkedin

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078