23948sdkhjf

Sopbilscupen avgjord

I veckan som gick genomfördes den tolfte upplagan av Sopbilscupen, arrangemanget som i folkmun kallas för SM i sopbilskörning.

Arrangören Geesink Norba gladde sig stort åt att man efter två år av pandemi där det varit digitala tävlingar, i år äntligen kunde välkomna alla tävlande chaufförer på plats i Kalmar.

 

Det var fjorton hågade chaufförer som under en hel dag tävlade i fem olika moment, fördelade på fyra körmoment och ett kring säkerhet och CE-regler.

Tävlingen utvecklas hela tiden och i år tog man faktiskt klivet från svenskt mästerskap i sopbilshantering till nordiskt dito. Detta då man för första gången hade tävlande med från grannlandet i väster, Norge.

 

För att krydda momenten lite extra och ge de tävlande chansen att känna på vad som nu händer inom området, hade man med Scanias och Volvos hjälp fått fram två stycken 100% edlrivna sopbilar som tävlingsredskap. Närmare bestämt handlade om en 3-axlig Volvo FE med ett Norba MF300-aggregat på, samt en 2-axlig Scania BEV med Norba N4 L200 monterat på.

 

När så alla moment var avklarade vanns lagtävlingen av Innherred Renovasjon IKS från Norge. Det var otroligt jämt och spännande, då tvåan Teknik i Väst endast hade 11 sekunder upp till vinnarna.

 

När det gäller individuella placeringarna så var det även där mycket jämt:

1:a Rune Breding, Innherred Renovasjon IKS, Norge

2:a Björn Guldbrandsson, Teknik i Väst, Sverige

3:a Lovisa Berntsson, Teknik i Väst, Sverige

 

Geesink Norba meddelar att man redan nu planerar för 2023 och att tävlingen även då kommer att genomföras i början av september. Man släpper också redan nu nyheten att vi kommer att kunna se lag från Danmark ta upp kampen i Sopbilscupen nästa år och att tävlingen därmed verkligen blir ett nordiskt mästerskap.

 

Källa: Geesink Norba

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095