23948sdkhjf

Dags för Recyclingdagen om FNI

Vad innebär förändringarna kring insamlingen av hushållens förpackningar?

I somras kom som bekant beskedet att regeringen fattat beslut om nya regler för insamling av hushållens förpackningar. Kommunerna tar över ansvaret för insamlingen och den ska dessutom ske fastighetsnära.

 

Vad kommer detta att innebära? På Recyclingdagen i Helsingborg den 20 oktober kommer vi att belysa detta genom en lång rad presentationer från olika intressenter. Det handlar om vad aktörer som Naturvårdsverket, Avfall Sverige, Återvinningsindustrierna, FTI, kommunala avfallsbolag, teknikleverantörer, avfallskonsulter, högskolor och universitet har för syn på de stundande förändringarna och vad de kan komma att innebära.

Under dagen blir det också ett par paneldiskussioner och ett stort antal utställande företag kommer även att finnas på plats. Ett utmärkt tillfälle att nätverka alltså.

 

På eftermiddagen dagen före konferensen, alltså den 19 oktober, finns det möjlighet för konferensdeltagare att delta på ett studiebesök hos vår huvudpartner NSR och deras nya anläggning för framställning av biokol. Det blir också en presentation av  det nya kompetenscenter kring biokol som NSR uppfört som en del i sin biokolssatsning.

 En länk till konferens hemsida med mer info, program och anmälan hittar du här.

Artikeln är en del av vårt tema om Recyclingdagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094