23948sdkhjf

Minecraft ska få fler att återvinna värdefulla metaller

Elgiganten, Microsoft och Minecraft ingår samarbete för elektronikåtervinning. Genom att låta karaktärer i Minecraft leta mineraler ska spelare inspireras till återvinning – i utbyte mot värdekoder. Det rapporterar Resumé.

I veckan går den nya kampanjen ”Urban Miner” live. En kampanj som ska locka till återvinning av gammal elektronik bland dataspelare.

Elektroniskt avfall är ett stort miljöproblem där Norden ligger i topp. Eftersom elektroniska produkter innehåller värdefulla mineraler och metaller som krävs för att producera ny teknik, vill företagen tillsammans göra ett krafttag för att få så många som möjligt att lämna in sina gamla elektronikprylar.

– Genom Urban Miner vill vi använda världens största hobby för att engagera nya målgrupper och förmedla ett viktigt budskap – det ligger miljontals gamla prylar i svenska hem som behöver återvinnas. På samma sätt som karaktärerna i Minecraft hittar mineraler för att göra något nytt måste fler återvinna sin gamla elektronik så att de värdefulla mineralerna i den kan återvinnas, säger Alexander Åberg som är gaming-ansvarig på Elgiganten.

Källa: Resumé

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ersättning för kommunernas förpackningsinsamling: Så blir den
Stena Recycling redo för mer elektronikplast
Metaller förbränns för att skapa el, kan sedan återvinnas
Byggare startar avfallsråd
”Batteriguldet” ingen "quick fix”
Använder enbart återvunnet aluminium
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.11