23948sdkhjf

Tar hem tolv ramavtal kring återbruk

Sweco vinner tolv ramavtal för tjänster inom återbruk samt miljö- och klimatsamordning för Akademiska Hus.

Ramavtalen har en sammanlagd volym på 100 miljoner kronor och innebär att

Sweco kommer att genomföra återbruks- och miljöinventeringar, samt leda arbetet med miljöcertifieringar för ny- och ombyggnationer för Akademiska Hus hela fastighetsbestånd. Sweco kommer också att bidra med kompetens inom klimatsamordning och kvalificerad materialåtervinning i samband med rivning och ombyggnation.

– Akademiska Hus ska successivt minska klimatbelastningen från hela värdekedjan för att uppvisa klimatneutralitet till 2035. Det är en ambitiös målsättning och för att lyckas med vår klimatomställning behöver vi minska vår nybyggnation, främja ombyggnation och höja tempot i vårt arbete med återbruk. Vi är glada över att kroka arm med Sweco på vår väg mot målet, säger Erik Florman, hållbarhetschef Akademiska Hus i ett pressmeddelande.

– Det här är ett tydligt kvitto på vår expertkompetens inom återbruk och cirkulära processer för fastigheter. Jag är mycket stolt över att vi tog hem detta och får bidra till ett minskat klimatavtryck, säger Tomas Holmgren, divisionschef Buildings på Sweco.

Ramavtalen omfattar fastigheter från Luleå till Lund och gäller i fyra år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.115