23948sdkhjf

Nu ska korkarna bli nya korkar

I juni 2017 invigde Returpack sin anläggning för återvinning av korkar. Anläggningen tar hand om alla korkar som lossnar vid hantering av PET-flaskor.

Medan flaskmaterialet skickas vidare, startar Returpack en process där korken återvinns för att bli till nya produkter som kabeltrummor, soptunnor och lastpallar. Nu siktar man på att sluta cirkeln och återvinna korkarna till nya korkar.

– Vi ser fram emot att utveckla samarbetet med vår partner Reelab och har en gemensam ambition om att återföra korkarna tillbaka till produktion av dryckeskorkar. Att lyckas med det ställer krav på oss att leverera material med hög kvalitet i tillräckliga volymer. Rätt förutsättningar startar redan vid design av korkarna och går hela vägen till höga insamlingsnivåer, sortering och förädling, säger Sara Bergendorff, chef material- och produktkvalitet på Returpack/Pantamera, i ett pressmeddelande.

– Vi är stolta över det långa samarbetet tillsammans med Returpack och att vi kommit så långt med att återvinna och använda materialet i produkter, som även de har retursystem. Att nu få möjligheten att sluta cirkeln från-kork-till-kork, med målet att förädla till en kvalitet likvärdig nyvara, är att använda våra resurser i samhället på rätt sätt, säger Kristin Nilsson, vd på Reelab AB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
58 miljoner att tjäna på att slänga matavfallet rätt
Blir ingenjörspartner för plaståtervinning i Tyskland
Återbrukspionjär storsatsar i Malmö
Nytt samarbete ska göra betong av havre
Pantsystemet fungerar inte som tänkt: Beroende av sportklubbar och pantsamlare
Stena Recycling i samarbete kring batterimaterial
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.171