23948sdkhjf

Gröna Lund och Coca-Cola i refillprojekt

Gröna Lund och Coca-Cola i Sverige genomför tillsammans ett pilotprojekt med refillmuggar för att minska förbrukningen av förpackningar och mängden avfall.

Refillmuggarna ska kunna återlämnas vid någon av Nöjesparkens återvinningsstationer, där de efter användning rengörs och kan användas på nytt av nya besökare. Startskottet för projektet är den 21 oktober och pågår under Halloween, då Gröna Lund har många besökare, fram till den 6 november.

Pilotprojektet utvärderas i en studie av Chalmers Industriteknik och initiativtagarna hoppas att det ska leda fram till en ny cirkulär lösning som innebär ett minskat klimatavtryck från förpackningar och ett förändrat konsumentbeteende.

Valet av dryckesmugg kommer dock att vara frivilligt. Engångsmuggarna kommer fortfarande att finnas tillhands. Har man valt en flergångsmugg kan man själv fylla på sin dryck i någon av parkens påfyllningsstationer. Den ska också återlämnas innan man lämnar parken.

– Vi är glada över att tillsammans med Gröna Lund kunna samla in viktiga insikter och data kopplat till nya förpackningslösningar och samtidigt uppmuntra nya konsumentbeteenden. Vi vet att vi behöver samverka och testa oss fram för att hitta nya sätt för att minska vårt klimatavtryck från förpackningar, säger Lisa Wahlström, hållbarhetsdirektör på Coca-Cola Europacific Partners i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078