23948sdkhjf

Från avfall till avkastning

Duni Group inleder samarbete med återvinningsappen Bower.

Bowerappen gör det möjligt för konsumenter att panta alla de Duni-produkter som har en streckkod. De första pantbara produkterna blir Duni groups samtliga konsumentförpackningar från BioPak på de nordiska marknaderna.

– Bower är en app som gör det möjligt för konsumenten att på ett enkelt sätt skanna använda förpackningar och därmed samla poäng på återvinning. Dessa poäng kan omvandlas till rabatter, pengar eller skänkas till välgörenhet vilket är ett starkt incitament för att få fler konsumenter att börja sortera och återvinna mer. Vi ser fram emot detta samarbete, säger Maria Rudenschöld, Head of Marketing på Duni Group.

Bower grundades 2018 har på kort tid vunnit erkännande i marknaden av stora varumärkesägande företag som förutom miljönyttan också ser en marknadsnytta med återvinningen.

–  Bower är roligt, utbildande och dessutom belönande. Tillsammans verkar vi för en värld fri från skräp. Förpackningar får plötsligt ett andrahandsvärde. Med hjälp av finansiella incitament kan vi förändra synen på förbrukade förpackningar. Det som tidigare ansetts vara skärp likställs nu med ett värde, säger Suwar Mert, CEO på Bower

Idag samarbetar Bower med många stora konsumentbolag och har över 385 000 appanvändare.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093