23948sdkhjf

Från avfall till avkastning

Duni Group inleder samarbete med återvinningsappen Bower.

Bowerappen gör det möjligt för konsumenter att panta alla de Duni-produkter som har en streckkod. De första pantbara produkterna blir Duni groups samtliga konsumentförpackningar från BioPak på de nordiska marknaderna.

– Bower är en app som gör det möjligt för konsumenten att på ett enkelt sätt skanna använda förpackningar och därmed samla poäng på återvinning. Dessa poäng kan omvandlas till rabatter, pengar eller skänkas till välgörenhet vilket är ett starkt incitament för att få fler konsumenter att börja sortera och återvinna mer. Vi ser fram emot detta samarbete, säger Maria Rudenschöld, Head of Marketing på Duni Group.

Bower grundades 2018 har på kort tid vunnit erkännande i marknaden av stora varumärkesägande företag som förutom miljönyttan också ser en marknadsnytta med återvinningen.

–  Bower är roligt, utbildande och dessutom belönande. Tillsammans verkar vi för en värld fri från skräp. Förpackningar får plötsligt ett andrahandsvärde. Med hjälp av finansiella incitament kan vi förändra synen på förbrukade förpackningar. Det som tidigare ansetts vara skärp likställs nu med ett värde, säger Suwar Mert, CEO på Bower

Idag samarbetar Bower med många stora konsumentbolag och har över 385 000 appanvändare.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bättre sortering nära bostaden
Byggkedjan först med återvunnen träregel
Digital vägledning minskar risk att farliga ämnen återvinns
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Ny vd till Svenska Retursystem
Nya planer för gamla däck
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.094