23948sdkhjf

Eldrivet 2

Nu rullar en ny batteridriven lastbil på vägarna i Värmland. Bakom detta ligger ett lokalt samarbete mellan Stora Enso Skoghalls bruk, miljöföretaget Ragn-Sells och transport- och maskinföretag LBC frakt.

- Att gå över till eldrivna transporter inne på, och i anslutning till, Skoghalls bruk är ett stort och positivt steg mot att minska vårt fossila koldioxidavtryck. Våra produkter är förnyelse- och återvinningsbara och därför passar den batteridrivna lastbilen väl in på Skoghalls bruk, säger Marie Morin, platschef på Stora Enso Skoghalls bruk, i ett pressmeddelande.

Ragn-Sells har som mål att reducera CO2-utsläpp både i den egna verksamheten och hos kunder. En övergång till eldrivna fordon är en del i det arbetet.

- Vi är väldigt glada att Stora Enso både efterfrågat och möjliggjort för oss att börja köra delar av vårt uppdrag på 100 procent el. Förhoppningen nu är att tillsammans med våra kunder kunna ställa om allt fler transporter till el, säger Theres Olofsson, avdelningschef på Ragn-Sells. 

LBC Frakt är företaget som levererat lastbilen, en elektrifierad Scania P25 6x2 lastväxlare med en totalvikt på 29 ton. Motorstyrkan är 230 kW och batterikapaciteten är 297 kWh.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Digital vägledning minskar risk att farliga ämnen återvinns
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Ny vd till Svenska Retursystem
Nya planer för gamla däck
Industriell symbios ska få ett lyft
Erbjuder återvinning av stenullsisolering
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.125