23948sdkhjf

Byggkedjan först med återvunnen träregel

Byggmax introducerar en helt unik och klimatvänlig träregel på marknaden, tillverkad av återvunnet trä.

Byggmax i Åkersberga och Partille är de första butikerna att erbjuda träregeln i butikssortimentet.

– Det känns jättekul att som första bygghandeln i Sverige införa en unik träregel i sortimentet, som helt är producerad från återvunnet trä. Nu får hemmafixarna ett hållbart alternativ som inte bara håller högre kvalitet än den traditionella träregeln, utan även samma låga pris, säger Eva Kekäläinen, platschef på Byggmax i Åkersberga.

Träregeln produceras lokalt utanför Hässleholm av det svenska företaget MoreWood och är en del av Byggmax Green Ventures, Byggmax initiativ för att skapa klimatnytta genom att tillverka cirkulära produkter. Träregeln tillverkas uteslutande av återvunnet korslimmat trä, vilket ger en mycket stark regel med god hållfasthet, utan att kosta mer.

– Vi tycker att alla ska ha råd att bygga och renovera utan att behöva oroa sig för klimatet. Genom att satsa på cirkulära produkter i sortimentet visar vi än en gång att det går att kombinera lågt pris med hållbarhet, säger Mattias Ankarberg, vd på Byggmax.

Den nya träregeln finns ute till försäljning på byggmax.se och i Byggmax butiker i Partille och Åkersberga. Målbilden är att samtliga av Byggmax butiker i Sverige ska lagerföra den nya träregeln under 2023.

MoreWood samlar in och vidareförädlar ursågade delar av korslimmat trä från träindustrier i Norden, varav Setra och Södra bidrar med trämaterial i Sverige. Genom att använda korslimmat trä blir regeln rak, stark och formstabil med mindre rörelser vid fukt och temperaturförändringar jämfört med hos en traditionell träregel.

Byggmax nyckelfakta om nya regeln:

  • 100 procent återvunnet trä från Norden
  • Lokalt producerad utanför Hässleholm
  • Tillverkad av tall och gran från certifierade skogar
  • Har mycket stabila dimensioner
  • Absolut rak med precisa mått
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079