23948sdkhjf

Proteinbar gjord med räddade ingredienser

Lagom till träningsmånaden januari lanseras en proteinbar gjord på 40 % räddade ingredienser.

Med produkten vill Nick’s och Matsmart bidra till att minska svinnet inom matproduktionen och samtidigt inspirera fler till att tänka kreativt runt sitt produktionsspill.

Proteinbaren är gjord på avskurna kanter och restprodukter från Nick’s övriga produktion.

- Proteinbaren är en härlig mix av våra kunders två favoritsmaker: jordnöt och karamell. Rester som blir över i produktionen och som annars hade slängts har vi nu tagit till vara och gjort till en ny jordnöts- och karamellbar, säger Hanna Granebring, Innovation Director på Nick’s, i ett pressmeddelande.

Att ta till vara på och återcirkulera mat som redan producerats är ur ett klimatperspektiv den bästa åtgärden man kan göra. Det beror på att i snitt 83 procent av matens klimatavtryck uppstår i produktionen. Detta är att jämföra med transporter som i snitt står för mindre än 10 procent av klimatavtrycket.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Sopigt i Köpenhamn
Investerar 280 miljoner i kolfri stålåtervinning
Hydro först med byggsystem av 100 procent återvunnet aluminium
Resultat över förväntan med ”Smarta sopkärl”
Vill fånga CO2 med gruvavfall
Uppdaterad: Brand vid Renewcell
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.094