23948sdkhjf

Returbagen expanderar i Kronoberg

Gotländska Returbagen har i över åtta år erbjudit upphämtning och bortforsling av byggavfall på Gotland.

Sedan snart två år tillbaka finns även tjänsten i hela Kalmar län och nu fortsätter företaget att expandera och etableras i Kronobergs län.

Returbagens system sparar både tid och pengar för byggföretag, då dessa slipper lägga resurser på att köra flera vändor till återvinningscentralen.


Under februari levereras de första säckarna till ett antal bygghandlare i bland annat Växjö och Älmhult.

- Vi såg Kronoberg som ett naturligt nästa steg eftersom det angränsar till Kalmar län och vi ser att behovet av vår tjänst finns hos många byggföretag. Vårt mål är att så småningom erbjuda vår tjänst i hela södra Sverige, säger Daniel Björkman som är ägare och vd på Returbagen i ett pressmeddelande.


Såväl ökad miljömedvetenhet som nya regler kring hur byggavfall ska sorteras gör tjänsten aktuell för företag inom byggbranschen. Returbagens koncept innebär upphämtning och transport av byggavfall i storsäckar med hjälp av lokala åkare, ett system som gynnar alla inblandade.

- Byggarbetare får möjlighet att fokusera på bygget och bli färdiga i tid, samtidigt skapas mer jobb för de lokala åkarna som hämtar avfallet och det gynnar även bygghandeln som får fler kunder, säger Daniel Björkman.

I början av februari kommer de första bygghandlarna i Kronobergs län att få de första säckarna till sina butiker. Målet är sedan att över tid erbjuda säckarna hos så många bygghandlare som möjligt i Kronoberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094