23948sdkhjf

Cirkulärt lego för ökad beredskap

Behovet av att skydda samhället vid översvämningar, bränder, terrordåd, ras och utsläpp ökar. Det kräver i sin tur fler kostnads- och resurseffektiva säkerhetslösningar.

Nu lanserar C3C Engineering tjänsten ”C3C Beredskap”, med en affärsmodell där kommuner och andra intressenter abonnerar på en säkerhetslösning i stället för att köpa in.

C3C Engineering säljer och producerar legoblock av återbrukad betong som kan användas för att skydda en viss plats eller en viss byggnad. Med den nya tjänsten kan kommuner, företag eller andra aktörer istället för att köpa in utrustningen abonnera på den. När en plats behöver skyddas aktiverar kunden tjänsten via en dygnetrunt-jour. C3C kommer då snabbt till den aktuella platsen för att montera och bygga upp skyddsutrustningen.

– Samhällsaktörer måste idag agera samlat kring lagerhållning, försörjningskedjor och produktionsomställning. Med vårt nätverk av samarbetspartners, såsom åkerier och producenter, i hela landet kan vi snabbt rycka ut och bygga skydd. Vi har normalt cirka 20 000 ton betonglego i lager som rätt utnyttjat blir en värdefull resurs för samhället. De resurserna kommer utökas i samband med att vi sluter beredskapsavtal med kommuner och andra, säger Marcus Richardson, vd på C3C Engineering i ett pressmeddelande.

– Vi är övertygade om att denna affärsmodell är rätt och att den kommer skapa stor nytta för kommuner och andra samhällsaktörer. Eftersom påverkan, skador och konsekvenser blir mindre är också försäkringsbolagen positiva och försäkringskostnaderna kommer att kunna minska för de aktörer som väljer tjänsten, avslutar Marcus Richardson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kemisk industri återvinner eget avfall?
Vägledning kring avfallsinformation
Stora mängder grödor blir inte mat
Hinder till trots, industrin vill använda mer bioplast
IVL fortsätter leda arbetet mot matsvinn: Fler tunga samarbetspartners
Avtal för mer återvunnen plast
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.25