23948sdkhjf

Returbränsle värmer Säffle

I dag invigs det nya fjärrvärmeverket i Säffle, ett av landets modernaste.

Verket kommer att hålla Säfflebornas hem och arbetsplatser varma med återvunna bränslen, biobränslen och spillvärme. Tack vare komplex teknik får Säffle här inte bara hållbar värme, utan också ett flexibelt värmeverk som klarar förändringar i en energimässigt nyckfull omvärld.

Värmeverket i Säffle har ett avancerat reningssystem för att möta högt ställda miljökrav och pannan är byggd för att klara en mängd olika sorter förnybara och återvunna energikällor.

Det är energibolaget Adven som driver värmeverket i Säffle, det modernaste av de cirka 100 fjärrvärmeverk som koncernen driver i Sverige, Finland och Baltikum. Normalt byggs den här sortens flexibla anläggningar i betydligt större skala, men Adven vill visa att tekniken både fungerar och är lönsam även i ett mindre format.

Sverige ligger i framkant när det gäller att utvinna energi ur avfall. I Säffle drivs fjärrvärmeverket med återvunnet avfall från pappers- och skogsnäringen. Det handlar om material som inte kan återanvändas i kretsloppet och som annars skulle deponerats.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kemisk industri återvinner eget avfall?
Vägledning kring avfallsinformation
Stora mängder grödor blir inte mat
Hinder till trots, industrin vill använda mer bioplast
IVL fortsätter leda arbetet mot matsvinn: Fler tunga samarbetspartners
Avtal för mer återvunnen plast
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.218