23948sdkhjf

Eldriven sopbil i djurparken

Kolmårdens djurpark har nyligen införskaffat en eldriven sopbil för att smidigare hantera tömningen av parkens soptunnor.

Kolmårdens djurpark har drygt 600 000 besökare per år och investerar kontinuerligt i hållbarhet. Till exempel drivs parken med 100 % grön el, överbliven mat omvandlas till biogas och engångsartiklar av plast har ersatts med miljövänliga material.

Det nya inköpet av sopbilen Pro Litium Max GT från E-Tron är ett viktigt komplement i detta arbete. Besökare till djurparken kommer nu att uppleva en mer hållbar och tyst miljö medan de utforskar parkens utbud av djur och aktiviteter.

E-Tron AB är en svensk utvecklare av eldrivna arbetsfordon och har med sitt egna fordonsmärke Pro Litium seglat upp som en av Sveriges större leverantör inom professionella elfordon.

Här kan du se en video på sopbilen: 

Elsopbilen Pro Litium Max GT från E-Tron

Snabbfakta Pro Litium Max GT:

Byggd i aluminium och rostfritt stål

Lastvikt: ca. 1000 kg

Litiumbatteri 21,3 kWh

AC-motor 76V, 9 kW kontinuerlig effekt

Förstärkt med HD-bakaxel, 350 Nm vridmoment

Bakmonterad hydraulisk kärlvändare för 190 till 660 literskärl

Hydrauliskt tippflak

Fordonet är registrerat som ”Motorredskap Klass 2” med topphastighet 30 km/h. Den får framföras på allmän väg med som lägst AM-behörighet eller traktorkort.

Fordonet är även utrustat med ett 4G-system som bland annat erbjuder möjlighet till fleet management och direkthjälp från tekniker genom fjärravläsning av serviceåtgärder, vilket sparar både tid och kostnader vid problem som kan avhjälpas på distans.

Källa: E-Tron AB

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093