23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Recycling
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Matavfallet minskar i Sverige

Naturvårdsverkets senaste undersökning visar att det fortfarande slängs för mycket mat i landet.

Över en miljon ton livsmedelsavfall slängs varje år. Dock, det märks en trend mot minskade mängder hos hushållen, som också står för den största andelen. Statistiken visar också att livsmedelsavfall från matbutiker minskade mellan 2020 och 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

När det gäller hushåll har uppföljningen gjorts på samma sätt under en längre tid. Där syns en minskande trend per person i livsmedelsavfallsstatistiken. Livsmedelsavfall omfattar både mat som skulle kunnat ätas (matsvinn), och skal, ben och annat som inte är tänkt att ätas. Matsvinnet är ungefär 15 kg per år och person och det är främst denna del, som matrester eller överblivna produkter, som antas minska, skriver Naturvårdsverket.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078