23948sdkhjf

Volvolastare kan elkonverteras: ”Förändringen börjar här”

Volvo tuffar på med sin el-satsning, nu ska det gå att konvertera 20-tonnaren L120 till en elmaskin.

Volvo CE har tagit fram en lösning som ska göra det möjligt att konvertera hjullastaren L120 till en elektrisk maskin. Enligt företaget är det ett sätt att möta marknadens efterfrågan på mer hållbara lösningar i mellanstorlekssortimentet.

– Det finns ingen tid att vänta – vi måste leverera lösningar som gör det möjligt för våra kunder att uppnå sina mål för minskade koldioxidutsläpp, säger Carl Slotte, chef för försäljningsregion Europa på Volvo CE, i ett pressmeddelande.

L120H Electric Conversion ska enligt Volvo CE ha samma prestanda som dess dieseldrivna motsvarighet. Avgasutsläppen blir dock noll och driften nästan helt tyst.

Maskinen drivs av batterier på 240 kWh och drifttiden ska vara fem timmar i de flesta applikationer i medelhög drift. Den beräknas ladda från 0-100 procent på 1,5-2 timmar och dedikerade elektromobilitetstillämpningar ska göra det möjligt för föraren att kontrollera batteri- och laddningsstatus och förvärma hytten, tillägger Volvo CE.

Konverteringslösningen ska bli tillgänglig på den europeiska marknaden 2023. Volvo CE noterar att de konventionella maskinerna också kommer att finnas kvar.

Konverteringslösningen har tagits fram i samarbete med partners, ett i raden av flera olika samarbeten där syftet är att nå målet om en icke-fossil framtid.

– Förändringen börjar här. Vårt engagemang för partnerskap gör det möjligt för oss att ta en ledande position när det gäller att omvandla vår bransch, med elektriska lösningar som är byggda för att möta marknadens efterfrågan och skräddarsydda för att passa våra kunders förändrade behov. Genom att arbeta tillsammans utökar vi vår portfölj av elektriska maskiner, breddar mångsidigheten i vårt sortiment och omvandlar vår bransch mot en koldioxidneutral framtid, säger Carl Slotte.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Blir agent för spansk tillverkare av sorteringssystem
Ikea förlänger i ReTuna återbruksgalleria
EU vill öka utvinning och återvinning av kritiska metaller
Katastrofbostäder av 100 % återvunnen plast
Sopbantningspotential: 25 000 ton per år!
Ny studie: Så kan tillgång till kritiska råmaterial kartläggas
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.11