23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Smarta och enkla återvinningstips i hemmet

Att själva göra vad vi kan för att skapa en hållbar framtid och en bra miljö är viktigt. Resultaten och vinsterna för detta är oändliga och egentligen omätbara, men kan ändå sammanfattas med att vi hjälper till att skapa en bra värld för våra barn och deras barn i sin tur.

Att lära våra barn vikten av att se vad de själva kan göra för att skapa ett hållbart system inom hemmets fyra väggar kan vara ett bra första steg i introduktionen av smart och bra återvinning. Det finns mängder av val som vi alla kan göra, där några av våra absolut bästa praktiska tips är att:

  • Källsortera allt som det ska göras. Kom ihåg att skruva av eventuella lock av plast eller metall på förpackningar osv.
  • Avklippta tetra pak, glasburkar och andra förpackningar kan användas till matlådor, blomlådor eller dylikt.
  • Gamla lakan, mjukisbyxor eller liknande kan användas som trasor vid städning och som sedan kan tvättas upp för återanvändning.
  • Kan du inte återanvända gamla kläder själv så ge borta dessa till vänner eller tex. till Myrorna istället för att slänga dessa.
  • Frys in mat, grönsaker eller frukt som håller på att bli gammalt och använd vid senare tillfälle. Än bättre, gör ett hopkok av det du har i kylskåpet och ät innan det blir gammalt. Du kan även göra smoothies av både frukt och grönsaker.
  • Tacka nej till reklam i din brevlåda.
  • Ta med återvinningspåsar från hemmet att packa dina matvaror i varje gång du går och handlar mat.
  • Istället för att du slänger saker i hemmet, se om du kan skänka bort detta till någon som det kan komma till bättre användning för.
  • Gamla tvålpumpar eller sprayflaskor med avtagbart lock kan noga rengöras och användas till allt från olivolja eller diskmedel.

Detta är bara ett urval av allt som man kan göra själv och som man även kan lära sina barn att göra. När det gäller återvinning av stora som små saker så finns det mängder av saker att kunna göra och där det enbart är den egna fantasin som sätter gränserna.

Gör klimatsmarta val

Ny kunskap är vägen framåt, så även inom återvinning och klimatsmarta val. Att läsa och att hitta mer info om ämnet är alltid rekommenderat, detta går att göra på mängder av olika vis och där ett sätt är att fortsätta hitta nyttig information här hos oss på Recyclingnet.se.

Andra sätt att skaffa ny värdefull kunskap inom ämnet och även inom andra ämnen är att besöka webbplatser som Communityplaneten.se och Carinne.nu om man skulle vilja.

Sänd till en kollega

0.047