23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vinn på att återvinna

I dagens Sverige har väl ingen missat hur viktigt det är att ta hand om miljön och naturen samt vikten av att återvinna allt så långt som det bara är möjligt. Som land ligger vi väldigt bra till när det gäller att återvinna och en av anledningarna är att de flesta svenska ser det som en självklar livsstil att värna om vårt vackra land och spara på dess resurser. Även om vi ligger långt framme när det gäller återvinning så finns det vissa saker vi kan bli bättre på. Det är viktigt med bra och informativ information så att fler väljer att återvinna på rätt sätt.

Visste du detta om återvinning?

Trots att det finns information om hur du ska återvinna det mesta så kan det vara svårt att veta hur du sorterar vissa saker. Att du ska återlämna medicin till apoteket känner de flesta till plus att du ska sortera de vanligaste tingen, men många går bet på till exempel hur du återvinner make-up. På maxomia.se kan du läsa mer om smink och mycket annat. Parfym, hårspray, nagellack, läppstift med mera kan innehålla farliga ämnen och om förpackningarna inte är tomma är det bättre att lämna det på återvinningscentralen som farligt avfall. Det ska inte slängas i restavfallet.

En annan klurig vara att sortera är de nät som till exempel äpplen kommer i. Om du vill veta hur många kalorier det är i ett äpple kan closeup.nu hjälpa dig med svaret. Ett fruktnät ska normalt sorteras som mjuk plastförpackning och själva äppelskrutten bör hamna i matavfallet. Även om en tandborste är av plast så ska den slängas i restavfallet då det inte är en förpackning.

Bra för miljön

Att sortera och återvinna är som alla vet en del i att värna om vår natur men det finns även andra sätt att vara miljövänlig på. Läs mer om hur mycket energi en elbil drar på typsnitt.net eller titta in på energimyndigheten för att få tips och råd om hur du kan spara el. Du kan spara mycket pengar genom att använda elektriska maskiner under de tider då elen är billigast för att det inte används så mycket av olika företag och offentlig verksamhet. Andra tips är att sänka värmen inomhus och att fylla disk- och tvättmaskin ordentligt innan de används samt att ta kortare duschar. Även om det kan vara mysigt att ha någon lampa på så finns det mycket att spara på att släcka dem när de inte behövs. Undvik gärna golvvärme, torktumlare och bastu.

Sänd till en kollega

0.047