23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ge barnet en napp

En napp kan verka som magi då det är enkelt, snabbt och för många bebisar är det en tröst som stänger av tårarna. Det går inte att förneka att nappar kan fungera anmärkningsvärt bra för att trösta ditt barn, särskilt om barnet har ett stort behov av att suga men ännu inte har kommit på hur han eller hon ska få in fingrarna i munnen.

Du kan med fördel välja en MAM napp med namn hos Namnnappen för att få en lite mer personlig napp. Det finns även BIBS nappar med namn.

Ska du ge din bebis en napp?

Du kan absolut prova att ge ditt barn en napp. Oavsett om din bebis är kinkig eller om bebisen behöver lite hjälp med att somna vid sänggåendet, kan nappar vara en viktig komponent för att minska krångelfaktorn av det hela. En BIBS napp med namn eller ett annat märke kan du köpa hos Namnnappen. De har även MAM napp med namn.

Dock visar vissa bebisar lite intresse för nappar, särskilt om de hittar sin tumme eller sina fingrar först. Och nappar kommer även med vissa nackdelar, så väg både det positiva och negativa för att fatta ett beslut som är bäst för ditt barn.

För- och nackdelar med napp

Det finns som sagt både fördelar och nackdelar med att låta ditt barn ha napp. När det gäller fördelar så är det så att napp, det kan minska risken för plötslig spädbarnsdöd. De har även fördelar i att de är en bra distraktion för ditt barn, särskilt om det är ledset och inte kan tröstas på annat sätt. Att suga på napp är bättre än tumme, för du har kontrollen när och var barnet kan använda den.

När det gäller nackdelar med napp, så är det så att ditt barn kan bli för fäst vid sin napp och klarar inte av att sluta gråta eller somna utan den. Det kan även vara svårt att få barnet att sluta med napp när det blir äldre.

När ska du introducera en napp för ditt barn?

Du bör se till att ditt barn har fått kläm på att amma (cirka 3 eller 4 veckor gammal) innan du introducerar en napp. Det beror på att sugmekanismen för amning skiljer sig från den som används för att suga på en napp. Men sedan kan du välja att ge ditt barn en napp. Antingen då en MAM napp med namn eller så satsar du på BIBS nappar med namn.

Sänd till en kollega

0.047