23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vilka är fördelarna med att använda en eSIM-smartphone?

Smartphonetillverkare går mot fullskalig användning av eSIM. Som ett resultat blir det som ansågs vara en framtidsteknik för några år sedan snabbt mainstream. Det blir alltså vanligare och vanligare att de smartphones som kommer ut på marknaden enbart har e-sim. Det finns fördelar med att ha en smartphone med esim. Bland annat kan du använda ett Holafly resa esim, det tillsammans med ditt ordinarie e-sim!

Vad är ett eSIM?

Ett eSIM är ett inbyggt SIM-kort som lagrar information som används för att identifiera och autentisera abonnenter med hjälp av en telefonitjänst. Tonvikten här ligger på "inbäddad".

Med andra ord, eSIM är ungefär som ditt vanliga SIM-kort, då den gör ett liknande jobb, men är inbäddat som ett chip på din smartphones moderkort. Men till skillnad från ditt fysiska SIM, som du kan byta ut, är ett eSIM inte borttagbart och en del av din smartphone.

Detta betyder dock inte att du inte kan ändra ett eSIM. Du kan. Du behöver bara inte ta ut ditt SIM-kort för att göra det. Istället är ett telefonsamtal till din operatör, skanna en QR-kod eller justera några inställningar allt du behöver för att ändra ditt eSIM.

Fördelarna med att använda en eSIM-smartphone

Så när eSIM blir det nya normala, vad ska du förvänta dig? Vilka är de enastående fördelarna med att få en eSIM-kompatibel smartphone? Eller kanske en eSIM-smarttelefon? Vi kollar!

Lättare att byta operatör

En av tjusningarna med eSIM-kompatibla enheter är att det är lätt att byta operatör. Även om eSIM är inbäddat i en smartphone av tillverkare, är dess information lätt att skriva om. Det krävs bara några enkla steg för att skriva om denna information, vilket gör det möjligt att byta till telefonidata för nästa tillgängliga operatör.

Detta eliminerar väntetiden för ett fysiskt SIM-kort eller att du måste öppna SIM-facket när du vill byta operatör.

Men det är inte allt. Enligt Apple stöder över 400 operatörer i 190 länder och regioner eSIM. Detta innebär att internationella resenärer kommer att njuta av en sömlös övergång till lokala operatörer samtidigt som de undviker orimliga roamingavgifter.

Säkert lagra flera eSIM

eSIM-enheter som iPhone 14 kan lagra upp till åtta eSIM. Medan endast två kan vara aktiva samtidigt kan du äga och lagra så många mobilnummer du vill. Allt du behöver göra är att lagra dem som en profil och byta till den när du vill.

Om du undrar hur det kan gynna dig att äga fler SIM-kort, tänk på garanterad täckning. I områden där du har dålig täckning från vissa operatörer och starkare täckning från andra, kommer du att må bättre av att veta att du enkelt kan byta till en operatör med bättre lokal mottagning.

Naturligtvis är det också ett perfekt tillfälle att göra det bästa av alla de bästa planerna från flera operatörer. Om en operatör har bättre röstabonnemang och den andra har bättre dataabonnemang, kan du alltid byta till den operatör som har det bästa erbjudandet för dina behov. Det är inte allt. Du får också behålla ditt gamla nummer.

Bättre damm- och vattentät

När Apple tog bort 3,5 mm hörlursuttaget på iPhones 2016 kom det med mycket kritik. Flera år senare visar det sig att det var enkelt att ta bort en extra port där vatten kunde slinka in i din smartphone. Det var en av de viktigaste förändringarna som behövdes för att skapa en verkligt vattentät enhet.

eSIM-smarttelefoner innebär färre hål på din smartphone, bättre skydd mot damm och fukt och potentiellt en mindre orsak till frekventa haverier.

Upptar mindre fysiskt utrymme på smartphones

På smartphones gör varje tum av utrymme skillnad. En extra tum utrymme kan vara skillnaden mellan en tillverkare som använder ett större batteri med bättre prestanda eller ett mindre med mindre kapacitet. eSIM är väldigt små chip, mycket mindre än ett nano-SIM. Det betyder att de tar mycket mindre plats än ditt traditionella SIM-kort.

Följaktligen frigör eSIM-enheter ytterligare utrymme för tillverkare att arbeta med. Även om det är upp till tillverkaren att bestämma vad man ska göra med det frigjorda utrymmet, kan det vara ett bra tillfälle att stoppa in ett extra chip, sensor eller ett större batteri.

Även om detta fortfarande är ett teoretiskt antagande, finns det en reell möjlighet att enheter som endast eSIM kan ha märkbara förbättringar på grund av det frigjorda simbrickfacket.

Vilka smartphones använder eSIM?

Apple-enheter har övertaget när det gäller att använda eSIM. Alla iPhone 14-smarttelefoner designade för den amerikanska marknaden är helt beroende av eSIM. Modeller byggda för marknader utanför USA är eSIM-kompatibla med alternativ för att använda ett fysiskt SIM-kort. De mindre enheterna i iPhone SE (2020 och 2022) och iPhone 11, XS, XR, 12 och 13-serien är alla eSIM-kompatibla.

På Android-sidan är flera Pixel- och Samsung-enheter eSIM-kompatibla. Alla Pixel-enheter, från Pixel 2 till Pixel 7 Pro, stöder eSIM. Dessutom stöder alla smartphones i Samsung Galaxy S20, S21 och S22-serien eSIM. Samsung Flip and Fold-serien och Note 20-serien erbjuder också eSIM-stöd.

Oppo Find X3, X3 Pro, X5 och X5 Pro erbjuder alla eSIM-stöd. Från Sony erbjuder Sony Xperia 1 IV, Sony Xperia 5 IV, Sony Xperia 10 III Lite och Sony Xperia 10 IV också eSIM-stöd.

Sänd till en kollega

0.047