23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad är marktegel?

Lättast kan man beskriva marktegel som en marksten. Den används som markbeläggning i många svenska trädgårdar. Marktegel är en form av tegel som är tillverkad för att klara av en tyngre belastning och tuffa utomhusmiljöer. Så om du gärna vill ha ett snyggare alternativ till de fantasilösa betongplattorna kan marktegel vara ett bra val.

Hur ser marktegel ut och vad vet vi om dess hållbarhet? Marktegel ser ut som tegelsten men utan några hål. Som det nämndes tidigare är det mer slitstarkt och tål tufft väder. Den bryts inte av och är frostsäkert. Materialet är så pass tåligt då det under tillverkning bränts vid hög temperatur.

Marktegel håller länge och anses vara en bra investering. Ett gott råd är att endast lägga marktegel i trädgården och inte använda vanligt tegel på gångarna. En av beläggningens viktigaste egenskaper är att det inte suger åt sig fukt vilket gör att inga alger och mossa bildas.

När används marktegel och hur man lägger den?

Marktegel används till olika beläggningar. Med sitt stilrena utseende anses marktegel vara ett bra alternativ för alla trädgårdar. Givetvis finns det olika modeller och varianter då de starkaste tål också vikten av en bil.

Hur lägger man marktegel? Innan markteglet läggs ska underlaget förses med sättgrus och vibreras. Först därefter kan man gå vidare med att lägga själva markteglet.

En beläggning som lagts på rätt sätt kan hålla sig snygg i många år. Det enda du behöver göra är att rensa ogräs mellan stenarna. Rensning med högluftstryck rekommenderas också. Som du kanske redan själv ser är inte underhållet speciellt krävande eller svårt för dig som husägare. Marktegel ser väldigt bra ut, håller länge och har stor tålighet. Med andra ord är det en bra beläggning som är värd att satsa på.

Hur väljer du leverantör?

Det finns många och olika leverantörer av marktegel. Hur väljer du en rätt leverantör som både säljer och lägger beläggningen? Första steget är att titta på nätet och göra en undersökning. En annan väg att gå är att besöka jämförelsesidor som redan gjort en jämförelse olika företag emellan. Sådana typer av sajter kan vara väldigt hjälpsamma om man inte vet vart man ska vända sig.

En personlig rekommendation är alltid bra också. Har du en vän, granne eller kollega som lagt marktegel så kan du alltid fråga efter leverantör och fråga ifall allt gått bra med projektet.

Ring helst företag som finns nära dig och ditt hus. Samla några offerter och jämför kostnaden. Sista steget är att anlita ett företag som sköter hela processen.

Sänd till en kollega

0.047