23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Miljöbyggnad - en av alla hållbarhetscertifieringar som Give Steel stöder

Give Steel producerar stålkonstruktioner och ståltakstolar för kunder runt om i hela Nordeuropa. Ståltakstolarna produceras på ett CO2-vänligt sätt i Danmark. Efterfrågan på olika typer av hållbarhetscertifieringar ökar i takt med att miljömedvetenheten ökar. Give Steel stöder därför alla hållbarhetscertifieringar. I den här artikeln kommer vi titta lite närmare på den certifiering som kallas “Miljöbyggnad”.

Bygg en miljöbyggnad med hjälp av stålkonstruktioner från Give Steel

Miljöbyggnad är ett system för certifiering av byggnader och det finns idag över 1500 byggnader certifierade enligt standarden. Certifieringen innebär att miljöprestanda och miljöarbete granskas av en tredje part. Sweden Green Building Council äger, förvaltar och utvecklar systemet samt genomför själva certifieringarna.

16 olika värden mäts

Totalt är det 16 olika värden värden som mäts och granskas av en tredje, oberoende part. Efter 3 år görs en uppföljande kontroll då det säkerställs att allt är som det ska. Bland annat mäter man energiåtgång och energianvändning så att det inte tillförs för lite eller för mycket värme, samt kontrollerar att värme och el kommer från miljövänliga källor.

Innemiljön

När det gäller en certifiering enligt systemet Miljöbyggnad är det viktigaste i bedömningen innemiljön. Här handlar det om att kontrollera luftkvalitet, ventilation och mängden radon. Dessutom kontrolleras insläppet av dagsljus - vilket är av yttersta vikt för trivseln. Samtidigt som det kan finnas risker med alltför stora fönster, till exempel att det kan läcka ut värme på vintern, eller att solen värmer upp rummen för mycket under sommarens soligaste dagar. Man kontrollerar också så att byggnaden är fuktsäker.

Det sker också en kontroll så att inga riktigt farliga kemikalier har använts vid byggnationen. Vid renoveringar gäller det att icke tillåtna material plockas bort.

Give Steels konstruktioner

Give Steel erbjuder konstruktioner som med fördel kan användas vid byggnationer som ska certifieras enligt systemet Miljöbyggnad. Give Steel erbjuder bland annat stålkonstruktioner och ståltakstolar som kan användas för att skapa stora byggnader som ishallar, mässhallar och andra typer av lokaler som behöver mycket rymd. De flexibla konstruktionerna ger mycket arkitektonisk frihet och kan med fördel användas av den entreprenör som vill bygga en miljövänlig byggnad.

Nu har vi tittat lite närmare på vad en certifiering enligt systemet Miljöbyggnad innebär och på vilket sätt Give Steels konstruktioner kan vara ett bra alternativ när det kommer till att bygga en miljövänlig byggnad. Förhoppningsvis har du fått lite ny kunskap inom området.

Sänd till en kollega

0.047