23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Rita ditt drömhus med ett 3D-ritprogram

Drömmer du om att designa och bygga ditt eget hus från grunden? Kanske i hållbara material där du kan ta hänsyn till både klimatet och din familjs behov? Läs då vidare här. Ett helt klart gratis 3D-ritprogram har blivit väldigt populärt bland "vanliga människor". Programmet gör det möjligt att rita ditt eget drömhus.

Använd ett gratis ritprogram

3D-ritprogram är inte bara för professionella byggnadskonstruktörer eller arkitekter. Det finns massor av 3D-ritprogram som alla kan få tag på.

Men det finns fortfarande många av dem som är svåra att använda eller orimligt dyra. Men så är det inte med SketchUp.

SketchUp är ett gratis 3D-ritprogram som från början utvecklades för arkitekter. Det är lätt att använda, och sedan fungerar det för både Mac och PC. Du behöver inte heller ladda ner eller installera programmet eftersom det är webbläsarbaserat.

Hitta ett program för att rita just ditt hus med här

Rita ditt eget hus - steg för steg

När du har SkecthUp kan du börja rita och designa ditt drömhem. Börja med att tänka stort. Vad vill du ha av husform, tegel, fönster, dörrar, storlek, inredning och mycket mer.

Fundera över vilka behov du och din familj behöver  tillgodose i ditt nya hus. Behöver du ett hemmakontor, ett stort kök  eller kanske tre barnrum? Gå igenom alla element och gör plats för att få alla idéer.

När du bygger ditt eget hus från grunden får du också en unik möjlighet att skapa ett hållbart hem, vilket inte bara är en present till familjen, utan även för klimatet.

Fundera på hur du kan bygga huset i klimatvänliga material och göra det mer energieffektivt så att det kan bli en ännu bättre investering i framtiden.

Skapa fler gröna lösningar

Att bo miljövänligt är den nya grejen. Flera studier visar att svenskar vill leva hållbart och väljer hållbara lösningar när du behöver renovera eller bygga om sitt hem.

Kanske är du inte rätt där du behöver skapa ett helt nytt hem från grunden, men drömmer ändå om att hoppa på den gröna vågen.

Då är det bra att ritprogrammet SketchUp inte bara låter dig rita ett hus – det kan även användas till större eller mindre gör-det-själv-projekt.

Och det är bara fantasin som sätter gränserna för hur du kan tänka in hållbarhet i ditt hem. Skriv ner alla dina bra och kreativa idéer och gå på upptäcktsfärd på nätet, där du kan hitta massor av inspiration, guider, tips och tricks för var du kan komma i mål med dina gröna gör-det-själv-projekt.

Hitta fler gör det själv tips här.

Sänd till en kollega

0.047