23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Fortsatt höga elpriser i sommar, så här sänker du dina elkostnader

Om din elräkning är hög i sommar behöver du inte oroa dig - det finns sätt att sänka den. Ett sätt är att minska din förbrukning är att släcka lampor när du lämnar ett rum och använd fläktar i stället för luftkonditionering när det är möjligt. Ett annat sätt att sänka din elräkning är att se dig om efter en ny energileverantör. Det kan finnas billigare alternativ som du inte kände till.

Slutligen kan du se till att ditt hem är energieffektivt genom att täta eventuella drag och isolera väggar och tak. Genom att vidta dessa åtgärder kan du sänka din elräkning och spara pengar i sommar. Billigt elpris i sommar kan bli möjligt.

Programmen för efterfrågeflexibilitet

Sänk dina elkostnader genom att delta i program för efterfrågeflexibilitet som erbjuds av ditt lokala elbolag.

Programmen för efterfrågeflexibilitet gör det möjligt för dig att minska din elanvändning under perioder med hög efterfrågan, då energipriserna vanligtvis är som högst. Genom att minska din elanvändning under dessa perioder kan du spara pengar på din elräkning.

För att delta i ett program för efterfrågeflexibilitet måste du registrera dig hos ditt lokala elbolag. När du har anmält dig får du en lista över de tider då efterfrågan vanligtvis är hög. Under dessa tider ombeds du att minska din elförbrukning. Detta kan innebära att du släcker lampor, ställer in termostaten på en högre temperatur eller undviker att använda större apparater.

Genom att delta i ett program för efterfrågeflexibilitet kan du bidra till att minska efterfrågan på elnätet, vilket kan bidra till att sänka energipriserna för alla. Du kan också vara berättigad till belöningar eller rabatter från ditt lokala elbolag om du deltar i programmet.

Om du är intresserad av att minska dina elkostnader kan du kontakta ditt lokala elbolag för att ta reda på om de erbjuder ett program för efterfrågeflexibilitet.

Gör detta för att minska din elförbrukning

  1. Justera din termostat

På vintern bör du ställa in termostaten på 20 grader eller lägre och på sommaren på 25 grader eller högre. 

  1. Använd energieffektiva glödlampor

Dessa glödlampor förbrukar cirka 75 % mindre el än traditionella glödlampor och kan hålla upp till 10 gånger längre.

  1. Koppla ur elektronik när den inte används

Många elektroniska apparater fortsätter att ta ström från uttaget även när de är avstängda. Så om du vill spara el bör du dra ur kontakten med dessa apparater när de inte används. Det gäller till exempel datorer, tv-apparater och laddare för dina enheter.

  1. Använd en strömbrytare

Om du har flera elektroniska apparater som du behöver ansluta kan du använda en strömbrytare för att ansluta dem alla till ett uttag. På så sätt kan du enkelt stänga av alla enheter med en enda strömbrytare, i stället för att behöva dra ur varje enhet individuellt.

Sänd till en kollega

0.047