23948sdkhjf

En utmaning, på många sätt

Spännande, omvälvande och roligt! Så känns det så här långt att vara nybliven chefredaktör för Recycling & Miljöteknik. Och en smula nervöst också, det får erkännas. Jag tar ju över en tidning som under 16 år formats av min företrädare Martin Dyberg och som präglats av hans stora kunnande på området.

Jag har än så länge bara någon månads erfarenhet av återvinnings- och avfallsområdet, men det här med att vara chefredaktör på en facktidning är något jag sysslat med sedan 1995. Då var det på förlagets tidning för plast- och gummibranschen och bland annat följde jag då införandet av producentansvar för förpackningsmaterial och rent allmänt området återvinning av plast. Det är också som så att min bakgrund inte är journalistens, utan ingenjörens och då med inriktning just mot plaster. Men det var som sagt längesedan.

De senaste fjorton åren har jag varit chefredaktör på tidningen Underhåll & Driftsäkerhet och alltså skrivit om underhållsfrågor och –problematik, huvudsakligen inom industrin, men också inom infrastrukturområdet.

För att presentera mig själv lite närmare så är jag jag en teknikintresserad 52-åring (med ett tämligen stort bilintresse) som på fritiden gärna ägnar mig åt att antingen pyssla med familjens hus och trädgård, eller några av våra bilar. Som boende i villa sedan slutet av 90-talet har jag sett ett antal varianter på system för avfallsinsamling. Sedan några år är det fastighetsnära insamling av i stort sett allt via fyrfackskärl (2 st) som gäller och det fungerar alldeles utmärkt för mig (som av övriga familjen betraktas som något militant när det gäller sorteringen….).

Att system för avfallsinsamling generellt är en aktuell fråga står ju klart sedan någon vecka (när dessa rader skrivs), efter att miljöministern i en intervju sagt att hon vill se ett nytt system där kommunerna får hela ansvaret för insamlingen. Kommentarerna från olika håll lät inte vänta på sig och ni har kunnat ta del av dessa de senaste veckorna här på hemsidan.

När dessa rader skrivs så går ”mitt” första nummer av Recycling till produktion, för utgivning 24 februari. Jag tror och hoppas att ni ska känna igen er, jag har inte (medvetet i alla fall…..) direkt ändrat på något vad gäller tidningens upplägg. Har ni synpunkter, förslag till ändringar, tips på artiklar eller notiser så hoppas jag att ni inte tvekar att höra av er. Slå en signal eller skicka ett mejl, jag ser fram emot att höra av er.

Peter Olofsson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078