23948sdkhjf

EÅF byter namn och expanderar

Inför EÅFs 10-års jubileum byter föreningen namn till Recipo Ekonomisk förening. Namnbytet blir ett led i Recipos expansion av verksamheten till Norden.
Elektronikåtervinning i Sverige startade våren 2007 som ett alternativ på marknaden för elektronikproducenter att uppfylla sitt producentansvar. Målet var att tillhandahålla en billigare lösning för producenterna och samtidigt vara en ansvarsfull aktör som är med och utvecklar den cirkulära ekonomin inom elektronikbranschen.

Under åren som gått har EÅF bland annat utvecklat en återvinningsförsäkring som säkerställer finansiering av insamling och återvinning av den elutrustning som föreningens anslutna producenter sätter på marknaden. EÅF har även varit drivande inom forskning kring producentansvar i Sverige.

Efter 10 år på marknaden expanderar EÅF nu och byter namn till Recipo. Även dotterbolaget Däckåtervinning i Norden AB kommer att föras in under det nya varumärket. Recipo kommer därmed att omfatta producentansvarslösningar för både elutrustning, batterier och däck.

Från september 2017 blir Recipo ett kollektivt insam-

lingssystem i Danmark, och målet är att även omfatta Norge och Finland under 2018.

— Innan 2018-års utgång ska Recipo vara den naturliga samarbetspartnern för producentansvar av elutrustning i Norden. För att uppnå detta arbetar vi med att hitta smartare insamlings- och logistiktjänster, öka samarbetet med återvinningsföretag för högre återvinningsgrader och satsa på återanvändning av produkter. Vi utvecklar även nya tjänster för att stötta anslutna producenters kemikaliearbete, säger Josef Tapper, VD, i ett pressmeddelande.

Fakta:

Recipo är ett kollektivt insamlings- och återvinningssys-

tem för elutrustning, batterier och däck. I dagsläget har fler än 100 producenter i Sverige valt Recipo som leverantör av

producentansvarstjänster. Tillsammans med anslutna

producenter ansvarar Recipo för ca 25 % av de elprodukter och batterier som sätts på den svenska marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078