23948sdkhjf

Sjösätter sorteringskit för båt

Att sortera avfall rätt i en båt kan vara en en utmaning.

Nu vill Karlstads Energi, Karlstads kommun och Förpacknings- och Tidningsinsamlingen AB (FTI AB) underlätta källsorteringen till sjöss.

- Vi ger bort ett källsorteringskit till alla som hyr en båtplats av kommunen. Vi har även 250 kit till kommunens båtgäster som övernattar i gästhamnen, säger Pär Larsson, renhållningschef på Karlstads Energi.

Plast är en av flera avfallstyper som har ett eget fack i det sorteringskit som Karlstads Energi, Karlstads kommun och FTI AB nu erbjuder alla som hyr båtplats av kommunen. Sorteringskitet innehåller tre olika kassar med fack för sammanlagt elva avfallstyper.

Väl i land kan det källsorterade avfallet lämnas för materialåtervinning på en återvinningsstation, återvinningscentral eller någon av de avfallsstationer kommunen har vid sina bryggor.

- Det finns många båtägare som vill ta sitt ansvar och sortera sitt avfall. Tidigare har vi inte haft något verktyg för detta, men nu hoppas vi att sorteringskitet upplevs som ett steg i rätt riktning, säger Marianne Fröding, samordnare båt och bad, på Karlstads kommun.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095