23948sdkhjf

Pantkampanj sprider sig

Ica Malmborgs välgörenhetssamarbete får efterföljare hos Erfagruppen.

Skånska Ica Malmborgs pantkampanj slår nya rekord. Nu väljer ytterligare tio butiker i regionen (Kvantumbutikerna som ingår i Erfagruppen) att följa efter med en liknande välgörenhetskampanj.

GerMera-kampanjen är en del av ett långvarigt samarbete mellan Ica Malmborgs sex butiker och välgörenhetsorganisationen IM (Individuell människohjälp), båda med bas i Skåne. Genom att trycka på doneraknapparna på Ica Malmborgs pantmaskiner bidrar kunderna till IM:s verksamhet. För varje 50 000 kronor som kunderna pantar bidrar Ica Malmborgs med 10 000 kronor.

Pantkampanjen startade 2015. Milstolpen en miljon kronor nåddes i början av året och prognoserna pekar mot nytt årsrekord när 2018 summeras.

– Vi är mycket glada över vårt mångåriga samarbete med IM. Det ger oss möjlighet att konkret bidra till en hållbar utveckling tillsammans med våra kunder och anställda. Vi märker att Ica Malmborgs personal är stolta över att berätta var panten går eller var kassarna kommer ifrån, säger handlaren Per Tengberg på Ica Malmborgs Caroli.

Kassarna han pratar om är de tygpåsar som Ica Malmborgs och IM tagit fram tillsammans och som skapar arbetstillfällen hos fair trade-producenter i Indien. Det har sålts cirka 80 000 tygpåsar genom åren, 2 kronor per kasse går till IM:s verksamhet.

GerMera-kampanjen har varit så lyckosam att fler butiker nu följer efter. Erfagruppen med totalt tio Ica Kvantum-butiker i Skåne startar nu en liknande pantkampanj i samarbete med IM. Den kommer att vara till stöd för flickors rätt till utbildning och lanserades nu i december.

– Vi valde att samarbeta med IM eftersom de bedriver ett modernt och resultatinriktat biståndsarbete. Ica har alltid tagit ett stort ansvar i samhället och vi vill göra det lätt för våra kunder att bidra genom att skänka sin pant, säger Peter Berlin, handlare på Ica Kvantum Emporia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094