23948sdkhjf

Investerar i digital avfallshantering

Almi Invest investerar fyra miljoner kronor i Helsingsborgsbaserade Bintel, som utvecklar ett system för digital sophantering.

I emissionen på totalt åtta miljoner kronor deltar också privatinvesterarna Erik Urnes och Philip Abdon. Pengarna ska gå till marknadsföring och försäljning, med initialt fokus på Norden.

Bintel utvecklar sensorbaserade system och molntjänster för on-demand-tjänster inom sophantering. Med Bintel blir sopkärlen uppkopplade och det går att övervaka när det är dags att tömma. På så sätt sker tömningen vid behov och inte enligt schemalagda fasta tider. Detta medför både ekonomiska och miljömässiga fördelar, då färre tömningar kräver färre sopbilar och resulterar i färre körda mil.

Bolaget riktar in sig på kundgrupperna villahushåll och flerbostadshus. Kunden kan, med Bintels smarta reglage på kärlet, själv ange när det är dags att tömma soptunnan. Informationen skickas då till Bintels server, som kan planera vilka kärl som behöver tömmas. Det testprojekt (som du kan läsa om här) som genomförts tillsammans med Helsingborgs stad visar att det blir färre hämtningar och nöjdare kunder.

- Bintel ligger helt rätt i tiden med sitt system, som passar framtidens uppkopplade smarta städer, säger Ann-Sofie Hörlin, investment manager på Almi Invest. Det är ett utmärkt sätt att hjälpa företag och kommuner att minska sin miljöpåverkan. Bolaget är tidigt ute med en helt ny teknik i ett globalt teknikskifte och vi tror att de har goda möjligheter att lyckas.

Bintel har ett antal kunder på den svenska marknaden och det framgångsrika testprojektet med Helsingborgs stad har rönt stort intresse i hela Norden. Bolaget fokuserar nu på att nå kommunala renhållningsbolag som första kunder.

-  Vi är mycket glada över att ha fått in Almi Invest som ny investerare, säger Bintels vd Tom Johansen. Med deras kapital och kompetens i ryggen kan vi nu ta nästa steg i vår utveckling.

Se mer om eventet Artikeln är en del av vårt tema om Recyclingdagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079