23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Mineralullsåtervinning

ReTec Miljö utvecklar både egna maskiner och koncept för återvinning och representerar även leverantörer från Europa. En av våra egna spännande produkter är vår lösning för återvinning av mineralull.

Mineralullsrecycler är en pålitlig maskin vars syfte är utformad för att återvinna mineralullen. Använt isoleringsmaterial från t.ex. återvinningsplatser, industriavfall, nybyggnation eller från rivningsisolering, som även kan innehålla sten och trä samt spikar och skruvar, kan sorteras och återvinnas. En stor fördel med vår lösning är dessutom den stora volymreduktionen som kan uppnås på materialet.

  • Fraktion 1: Slutprodukt. En fin färdigprodukt av mineralull som eventuellt kan återvinnas för produktion av nytt isoleringsmaterial eller annat.
  • Fraktion 2: Rejekt/överstort, bestående av spillror, trä-, sten, grus och plastavfall, vilket kan kräva ytterligare sortering innan vidare återvinning.
  • Fraktion 3: Stål (Fe) (spikar, skruvar, småbeslag etc.)

Standardmaskinen har en kapacitet på ca 5 ton/h, men kan konstrueras och kundanpassas så att den klarar upp till 15 ton per timme.

Kort om mineralull
Mineralull är ett samlingsnamn för byggnadsmaterial av mineralfiber som i första hand används för värmeisolering, men även för ljudabsorption. Fibrerna är långa och tunna och bildar en porös massa. Mineralull delas in i två huvudtyper, glasull och stenull, beroende på basmaterial. Stenullspulvret kan återvinnas för produktion av ny stenull och andra ändamål.

Retec Miljö AB
Kolonivägen 63
371 54 Karlskrona
Karlskrona kommun
Sverige
VAT nummer: SE5567338461

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.078