23948sdkhjf

Blir ingenjörspartner för plaståtervinning i Tyskland

Teknikkonsultkoncernen Afry har fått ett uppdrag inom plaståtervinning i Tyskland.

Det är APK AG som tilldelat Afry ingenjörstjänsteuppdraget för projektutvecklingsfaser gällande deras första plaståtervinningsanläggning i industriell skala med egenutvecklade teknologin Newcycling. Anläggningen är planerad att ha en kapacitet att hantera ca 40 000 ton plastavfall årligen. Det framgår av ett pressmeddelande.

APKs ambition är att öka återvinningen av mjuka förpackningsmaterial, vilka idag utgör en majoritet av blandat plastavfall från konsumentflödet. Newcycling-teknologin är enligt uppgift en unik lösningsmedelsbaserad process som separerar olika polymerer i förpackningsmaterial av flerskiktsplast och framställer återvunna material med en hög renhetsgrad, lämplig för nya produkter.

Afrys uppdrag innefattar tjänster för alla ingenjörsdiscipliner, samt tillståndsprövning och projektplanering för projektutvecklingsfaserna FEL-2 (förprojekt) och FEL-3 (basic engineering). Uppdraget kommer att tillhandahålla nödvändig information och ett uppskattat investeringsvärde för att APK ska kunna fatta ett slutligt beslut om investering. Projektutvecklingsfaserna förväntas avslutas under tredje kvartalet i år.

- Vårt företag har en extremt dynamisk utveckling framför sig i Tyskland och internationellt. Vi vill kunna presentera betydande resultat till 2025 så vår ribba för att välja rätt ingenjörspartner var därmed väldigt hög. Afry övertygade oss, säger Susanne Küppers, styrelsemedlem för APK AG i pressmeddelandet.

- Vi är hedrade över att bli samarbetspartners med APK i detta viktiga plaståtervinningsprojekt och att stötta omställningen till en verklig cirkulär ekonomi för plast. Vår kompetens inom olika återvinningsteknologier i kombination med kunnande i processteknologi och lokal närvaro kommer att skapa mervärde för APK under alla projektets faser och dess implementering, säger Christian Beyer, Afrys Head of Process Industries i Tyskland.

Artikeln är en del av vårt tema om Omvärlden.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094