23948sdkhjf

Sopbilen för hushållsnära insamling

Norba presenterar i dagarna ett nytt flaggskepp i produktsortimentet, nämligen Norba MF-4Fraction.

− Sveriges regering har bestämt att från 2024 tar kommunerna över ansvaret för insamling av förpackningsavfall och samtidigt har Naturvårdverket tagit fram ett nytt direktiv som kräver att samtliga hushåll i Sverige ska ha så kallad hushållsnära insamling från januari 2027, säger Thomas Thuresson, Norbas ceo, och fortsätter:

− Dessa ändringar kommer innebära att människor inte ska behöva åka till återvinningsstationer med sina förpackningar i samma utsträckning som idag. Avfallet ska i större omfattning samlas in vid bostaden, och det är här vi med MF-4Fraction kan erbjuda en smidig lösning för båda dessa utmaningar.

MF-4Fraction har en rad fördelar och nya funktioner som gör detta till ett avfallsinsamlingsfordon för både samtid och framtid. Fordonet är byggt utifrån den nya standarden EN1501 och är i likhet med Norbas övriga produkter tredjepartscertifierat. Sopbilen har upp till 100 % större inkast/öppning på övre facket, vilket medför att behovet av kompletterande stege är obefintligt. Bilen arbetar med komprimerad inmatning, cambuspaneler och är försedd med två stabila separata liftar och en solid baklucka.

Vidare finns servicemeny liksom serviceindikator i hyttlådan, ventilpaketet sitter lättåtkomligt och tömningscykeln kan optimeras.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078