23948sdkhjf

Erema och Lindner i gemensamt bolag för plaståtervinning

Att framtiden är plaståtervinning, är ägarna till Erema Group och Lindner Holding överens om.

Det nyligen gemensamt grundade holdingbolaget Blueone Solutions har som mål att dra nytta av de båda företagens expertis och gemensamt genomföra forskningsprojekt för att skapa industristandarder för plaståtervinning.

Blueone Solutions, ägs till lika delar av Erema Group och Lindner Holding. Aktier har även tillförts i Lindner Washtech. Kunskapen och erfarenheten från Lindner Washtech kommer att kombineras med extrudertillverkaren Eremas dito. Syftet är att avsevärt öka mervärdet och sätta industristandarder genom att justera och optimera processer och genomföra gemensamma forskningsprojekt, skriver aktörerna i ett pressmeddelande.

De två företagen har sedan länge förenats av sin gemensamma vision om att på ett sakkunnigt sätt driva plaståtervinning framåt.

– Först när avfallsströmmarna utnyttjas optimalt kan erforderliga mängder regranulat göras tillgängliga och endast om processerna mellan de enskilda återvinningsstegen är perfekt anpassade kan en ökad effektivitet och kvalitetsoptimering uppnås. En fungerande cirkulär ekonomi är bara möjlig genom att slå samman avfallshantering med återvinningshantering, säger Michael Lackner, vd för Lindner.

– En fungerande återvinningsindustri kräver fokus på hela processen och värdekedjan från avfallsinsamling och bearbetning till återvinning och den slutliga plastprodukten. Tack vare denna sammanslagning kommer Erema och Lindner att skapa en bättre helhetsförståelse för att gemensamt forma den nödvändiga vidareutvecklingen. speciellt inom polyolefinsektorn, säger Manfred Hackl, vd för Erema Group.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078