23948sdkhjf

Samgående inom återanvändbara takeaway-förpackningar

&Repeat, ett svenskt tech-startup-bolag, går samman med sin finska konkurrent Kamupak. Tillsammans vill de bygga en nordisk marknadsledare inom nästa generations cirkulära förpackningar.

&Repeat, som utvecklar cirkulära lösningar för hållbarhetsutmaningar inom restaurangbranschen, och Kamupak, som tillverkar cirkulära takeaway-förpackningslösningar, har valt att gå samman. Målet är att deras nya företag ska bli först ut på den svenska marknaden att erbjuda en "fullservicelösning" för återanvändbara förpackningar. Syftet är att hjälpa restaurangbranschen att möta den kommande EU-förordningen som träder i kraft i januari 2024 i Sverige.

Tillsammans kommer det nya sammanslagna företaget att ha över 500 kunder i Sverige och Finland. Det nya företaget kommer att fokusera på att utnyttja "nästa generations teknik" för att eliminera friktion för gäster och förenkla för operatörer.

– Vi anser att de tillgängliga lösningarna som finns på marknaden idag har stor potential att förbättras när det gäller att erbjuda enkelhet och en friktionsfri upplevelse för dem som interagerar med systemet. Vår nya strategi är att utnyttja AI och avancerad RFID-teknik för att erbjuda en framtidssäker och friktionsfri upplevelse för både gäster och operatörer, säger Ilkka Puikkonen, vd för Kamupak, i ett pressmeddelande.

I början av nästa år kommer den nya EU-förordningen kräva att restauranger ger möjligheten att få sina takeaway måltider serverade i återanvändbara förpackningar. Konsumenten ska då returnera förpackningen till restaurangen som sedan rengör den och gör den redo för återanvändning.

– EU-medlemsländerna har en våg av nya regleringar framför sig och förpackningsbranschen står inför en gedigen transformation som precis har startat. Att gå samman med Kamupak för att skapa en stark nordisk aktör kommer att stärka oss på den svenska marknaden och samtidigt positionera bolaget väl för att bli en stark europeisk aktör, säger Tor Espen Steinvik, vd och medgrundare av &Repeat.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094