23948sdkhjf

Sverige får nyckelroll i stärkt avfallshantering i u-länder

En ny digital utbildning lanseras, med potentialen att förbättra avfallshanteringen i utvecklingsländer.

Det är branschorganisationen Avfall Sverige som tillsammans med FN:s utvecklingsprogram, UNDP, och Smart City Sweden, tagit fram en digital utbildning kring hållbar avfallshantering. Målgruppen är beslutsfattare och yrkesverksamma i utvecklingsländer som vill skapa en hållbar avfallshantering, minska såväl mängden avfall som sin lokala och globala miljöpåverkan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mängden avfall i världen ökar ständigt och förväntas öka med 70 procent till 2050 procent jämfört med 2016. Största delen av avfallet hamnar på soptippar, vilket innebär att stora mängder resurser går till spillo. Mindre än 20 procent återvinns idag.

Kursen ger en introduktion till hållbar avfallshantering och visionen om att inget avfall ska uppstå samtidigt som den visar praktiska exempel från kommuner på hur förbättringar kan nås. Syftet är att sprida kunskap, erfarenheter och verktyg till beslutsfattare och yrkesverksamma lokalt och nationellt i utvecklingsländer världen över. Kursen är dessutom gratis.

– Med ett gemensamt åtagande att främja hållbar avfallshantering har Avfall Sverige, UNDP och Smart City Sweden utvecklat denna digitala utbildning för att möta utmaningar och skapa möjligheter inom avfallshantering världen över. Vi vill bidra till att utveckla en hållbar avfallshantering, till gagn för människors hälsa, för att spara resurser, skydda miljön och minska klimatpåverkan, säger Tony Clark, vd för Avfall Sverige i pressmeddelandet.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079