23948sdkhjf

NTN släpper lager av återvunnet material

Nya lagret från NTN ska hålla längre men också vara mer miljövänlig. Som många andra tillverkare satsar de mer och mer på återvunnet i produktionen.

Lagertillverkaren NTN är en av många tillverkare som satsar mer och mer på att använda återvunnet material i sina produkter. Nu släpper de ett fjäderbenslager som inte bara ska ha mindre miljöpåverkan men även vara lättare och ha längre livslängd. Projektet med lagret har funnits en längre tid och var även nominerad till Automechanika Innovation Awards 2022.

NTN förklarar i ett pressmeddelande att fjäderbenslagret kombinerar ett överdrag av återvunnen polyamid och ett aluminiumstöd. Det ska enligt NTN ge en utmärkt teknisk prestanda som passar särskilt bra för elektriska fordon. Tillverkaren skriver att den nya designen ger en minskad deformation med 40 procent vilket ska förlänga livslängden. Man har även lyckats minska vikten med 80 gram. Då man har använt sig av återvunnet material i produktionen kan man minska koldioxidutsläppen med upp till 4,8 kilo under fordonets livscykel samt upp till 3,6 kilo under produktionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063