23948sdkhjf

Infärgningskoncept fixar kulören på återvunnen plast

Nexam Chemical har tillsammans med norska Aion AS, utvecklat ett återvunnet plastmaterial för användning i företaget Kaos barnstolar. Plastmaterialet uppges även kunna användas i flera andra tekniska produkter.

Plasten som används av Aion bygger på plastavfall från haven, vilket sedan färgats in med infärgningskonceptet Recolour Plus från Nexam, ett koncept som lever upp till möbelindustrins högt ställda krav.

Trots att det återvunna materialet har färgvariationer från blandade plastavfall och är nedbrutet av ett hårt liv i havet, har Nexams teknik möjliggjort användandet i avancerade möbelkomponenter med höga krav på finish och utseende. I Kaos sortiment av barnstolar används kompoundet i tillbehör som sitsar, säkerhetsbyglar och bord och leder till minskad miljöbelastning utan att kompromissa med möblernas funktion eller utseende.

– Vi ser ett all större intresse för våra produkter i den här typen av applikationer och har ett flertal pågående andra projekt. Att kombinera Nexams additiver för att höja egenskaperna i återvunnen plast och att kombinera det med att hitta rätt färg som passar fler produkter kommer leda till stor miljönytta, säger Ronnie Törnqvist, vd för Nexam Chemicals

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094