23948sdkhjf

Snabbt vd-byte hos textilåtervinnaren

Återvinningsföretaget utser vd med bakgrund inom hemelektronik- och modebranschen.

Ett nytt ledarskap är nödvändigt eftersom försäljningstillväxten har varit lägre än förväntat. Det är styrelsens besked i dag när den utser Magnus Håkansson till tillförordnad vd för Renewcell. Det framgår av ett pressmeddelande. Patrik Lundström, som har lett bolaget sedan 2019, sparkas av styrelsen. 

Rekryteringen av Magnus Håkansson som tillförordnad vd motiverar styrelsens ordförande, Michael Berg, med följande: ”Hans erfarenhet från konsumentnära bolag och hans goda ledaregenskaper kommer att tillföra värde i den fas bolaget nu är i, med stort fokus på införsäljning till varumärkesbolag i klädsektorn, där vi ser ett fortsatt starkt intresse.

Magnus Håkansson har en bakgrund som vd för Media Markt i Sverige. Dessförinnan ledde han under nästan nio år modekoncernen Retail and brands där både JC, Brothers, Polarn O Pyret samt Departments and stores ingick. Under hans tid om vd minskade försäljningen i JC och bolaget såldes 2013 till en kinesisk företagsgrupp. Sedermera såldes även de resterande bolagen. Magnus Håkansson ledde under två år även hemelektronikkedjan Expert i Sverige. 

Arbetet med att rekrytera en permanent vd kommer att påbörjas, skriver bolaget. 

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08