23948sdkhjf

Pandora stänger asken - Nobbar nybrutna ädelmetaller

Den danska smyckestillverkaren Pandora säger nu nej till nybrutet silver och guld för att istället satsa helhjärtat på återvunna metaller.

Silver och guld är de mest använda ädelmetallerna i Pandoras smycken. Genom att helt övergå till återvunnet guld och silver, kommer tillverkaren att minska sina utsläpp med 58 000 ton koldioxid per år.

Det motsvarar den årliga användningen av el hos 11 000 hushåll.

– Ädelmetaller kan återvinnas för evigt utan kvalitetsförlust. Silver som ursprungligen bröts för flera hundra år sedan är precis så gott som nytt, och förbättrad återvinning kan avsevärt minska smyckesindustrins klimatavtryck, säger vd Alexander Lacik.

Alla Pandoras leverantörer har varit tvungna att lägga om sin verksamhet till enbart material som är certifierat återvunnet enligt "Responsible Jewellery Council Chain of Custody" som är en av de strängaste standarderna i branschen. 

För flera av leverantörerna har detta inneburit nya processer och ny utrustning för att säkerställa fullständig segregering av utvunna och återvunna metaller över hela leveranskedjan, inklusive sortering, smältning och tillverkning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078