23948sdkhjf

Bygget av Enviros anläggning officiellt i gång

Byggandet av Enviro Systems anläggning för återvinning av däck i Uddevalla drog officiellt igång i tisdags.

På plats var Enviros vd Fredrik Emilson, styrelseordförande Alf Blomqvist samt styrelseledamoten Peter Möller tillsammans med Uddevallas kommunalråd Martin Pettersson och fastighetsägaren Frateras vd Peter Karlsson. Byggstarten bestod i att ett symboliskt första spadtag togs, med hjälp av en grävmaskin.

Sedan Enviro, Antin Infrastructure Partners och Michelin förra veckan fattat det slutgiltiga investeringsbeslutet för anläggningen, har byggnationen av återvinningsanläggningen i Uddevalla nu alltså kommit i gång på allvar.

– Det är fantastiskt kul att vi nu är i gång med bygget av vår första fullskaliga återvinningsanläggning. Just den här anläggningen är vårt flaggskepp och den första i en omfattande europeisk satsning där vi tillsammans med Antin siktar på att återvinna en miljon ton däck till 2030, en tredjedel av Europas alla uttjänta däck. Vi är förstås väldigt glada en dag som idag, sade Enviros ordförande Alf Blomqvist i samband med starten.

I ett första skede beräknas anläggningen generera ett 40-tal gröna industrijobb till regionen men det erhållna miljötillståndet möjliggör en expansion vilket skulle ge ytterligare arbetstillfällen. Anläggningen beräknas vara fullt driftsatt under 2025.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078