23948sdkhjf

Uppgraderar sopsugsystem

Samfälligheten Eriksberg i Göteborg, bestående av ett sjuttiotal bostadsrättsföreningar, har valt en digital lösning för att öka återvinningen och minska restavfallet i området.

I Eriksberg har man haft sopsug installerat i drygt trettio år, vilket innebär att alla hushåll slänger sina sopor i något av de 400 inkast som finns i området. Avfallet transporteras sedan i rör under marken genom att påsarna sugs till en insamlingsterminal. I Eriksberg används sopsug till de tre fraktionerna plast, matavfall samt brännbart.

Samfälligheten har nu valt att uppgradera styrsystemet för sopsuganläggningen till den senaste versionen av Envac Automation Platform (EAP). Detta innebär inte bara en uppgradering av systemet, utan möjliggör stora energibesparingar genom att optimera driften av sopsugen. Genom att optimera tömningar och minska på drift under tider med höga elpriser kan systemet arbeta mer energieffektivt och spara både el och kostnader.

En stor fördel med den senaste versionen av EAP är möjligheten att koppla på Envac ReFlow som Eriksberg valt att göra till sina 5 078 lägenheter. Envac ReFlow ger slutanvändarna en möjlighet att bidra till de tre R:en för Reduce (minskning av avfall), Reuse (återanvändning) och Recycle (återvinning). Det datadrivna systemet visualiserar avfallsflöden och utbildar slutanvändare, vilket leder till ökat engagemang.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078