23948sdkhjf

Avtal för bättre miljö

MetallKretsen har tecknat avtal med finsorteringsanläggningen Miljösortering på Södertörn AB. Eftersom det idag bara finns en sorteringsteknik i landet som klarar av att finsortera hushållens källsorterade stål- och aluminiumförpackningar, så att de återvunna metallerna får en hög och ren kvalitet. Tekniken finns endast hos Miljösortering. MetallKretsen, ansvarar för att våra källsorterade metallförpackningar, konservburkar och kaviartuber, återvinns på rätt sätt.
Enligt det nya avtalet kommer sorteringsanläggningen att ta emot mellan 15-18 000 ton metallförpackningar från MetallKretsens mellanlager runtom i Sverige, under de närmaste tre åren.
- Tack vare finsorteringsanläggningens nya teknik får vi nu fram en betydligt bättre och renare kvalitet framförallt på aluminium. Andra sorteringsanläggningar har svårt att konkurrera när det gäller finsorteringen av aluminium från hushållsförpackningar, säger Thord Görling, VD på MetallKretsen AB.
Inna materialet går in i finsorteringsanläggningen görs en manuell grovsortering.
- Det är viktigt att företag och konsumenter förstår hur betydelsefullt det är att endast lämna stål- och aluminiumförpackningar till metallåtervinningen. Tyvärr får vi in även många kopparburkar och annat. Koppar och zink fungerar som ett gift i återvinngen, säger Per Martinsson på Miljösortering AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063