23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Recycling
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

LCA på hamburgerbröd

Livscykelanalyser göres allt oftare på olika produkter, för att se vilken påverkan produkten har på miljön i framställningsskedet. Detta har nu Cerealia gjort på sina hamburgerbröd. I sin rapport "Hamburgerbrödets miljöpåverkan, från ursprung till avfall", kan man läsa om vilka miljöpåverkningar som är störst.
man konstaterar från Cerealia att en del förändringar i produktionen kommer göras. Bland annat visade LCA-analysen på:
* En stor del av miljöpåverkan från tillverkningen uppstår på lantbrukarens gård vid odlingen av vete. Bland annat är energiåtgången stor.
* Miljövinster går också att göra vid hanetringen av gödsel och växtnäringen. Mindre av detta och energianvändningen minskar. Likaså bidrar det till mindre försurning och övergödning.
* Transporter av råvarorna är en stor del av miljöpåverkningen.
Mer information kring LCA-analysen: Lotta Löwhagen Lundberg, informationschef, 08 - 657 41 18 eller www.cerealia.se. rapporten finns på tre språk, svenska, danska och engelska.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web03