23948sdkhjf

LCA på hamburgerbröd

Livscykelanalyser göres allt oftare på olika produkter, för att se vilken påverkan produkten har på miljön i framställningsskedet. Detta har nu Cerealia gjort på sina hamburgerbröd. I sin rapport "Hamburgerbrödets miljöpåverkan, från ursprung till avfall", kan man läsa om vilka miljöpåverkningar som är störst.
man konstaterar från Cerealia att en del förändringar i produktionen kommer göras. Bland annat visade LCA-analysen på:
* En stor del av miljöpåverkan från tillverkningen uppstår på lantbrukarens gård vid odlingen av vete. Bland annat är energiåtgången stor.
* Miljövinster går också att göra vid hanetringen av gödsel och växtnäringen. Mindre av detta och energianvändningen minskar. Likaså bidrar det till mindre försurning och övergödning.
* Transporter av råvarorna är en stor del av miljöpåverkningen.
Mer information kring LCA-analysen: Lotta Löwhagen Lundberg, informationschef, 08 - 657 41 18 eller www.cerealia.se. rapporten finns på tre språk, svenska, danska och engelska.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078